“Fijn gevoel toch…. in 2018 wordt het beter”

Gepubliceerd op: 10-01-2018

Velen van ons kennen het; een soort optimistische gevoel dat bij een nieuw kalenderjaar hoort. Goede voornemens, expliciet uitgesproken in de trant van meer sporten, minder eten, nieuwe baan, of misschien impliciet, het gevoel dat het een mooi of spannend jaar wordt. Dat wensen we elkaar ook volop…jij ook de beste wensen en dat het maar een mooi jaar mag worden. En er zijn natuurlijk ook de goede voornemens-haters, die hier allemaal bewust niet aan mee doen.

Mijn coach Veronique Prins schreef vorige week een blog met als titel: “2018 wordt niet jouw jaar als 2017 dat ook niet was….”. Ze omschrijft in het blog dat we vaak een groot verlangen hebben dat dingen anders zullen zijn. Maar al is het verlangen nog zo sterk, dat maakt niet dat dingen ook veranderen. En dat het dan vaak op een teleurstelling uitloopt. Zoals zo vaak, zette ze me aan het denken. Want nadat ik in 2017 heel wat bergen werk heb verzet en mijn bedrijf SYSSLA nu aardig van de wal aan het komen is, had ik zelf dat gevoel wel. Maar ik weet ook dat ik doorlopend in actie moet blijven om het schip varende te houden.

En hoe zit dat bij jou? Heb jij besloten wat jij in 2018 gaat doen als het aankomt op je werk? Blijf je hetzelfde doen als je deed of is het nu echt tijd voor een nieuwe stap? Of zit je al zonder werk en ben je op zoek? Hoe ga je het aanpakken? Heb je een plan gemaakt? Aaltje Vincent omschrijft dit zo mooi in haar boek Job marketing 3.0. Ze noemt het vinden van nieuw werk ‘werk veroveren’.  Belangrijk bij het vinden van werk is dat je gevonden kunt worden voor een volgende stap in je loopbaan. Je online zichtbaarheid is hierbij van cruciaal belang.

Bij het veroveren van nieuw werk staan twee dingen centraal. Weten wat je toegevoegde waarde is voor een (nieuwe) werkgever. Jij biedt een oplossing voor een probleem van een werkgever. Kun je jij deze toegevoegde waarde onder woorden brengen?  (zie mijn blog “Wat is jouw toegevoegde waarde?”). Het andere is: weten hóe je aan de sollicitatietafel komt. Dit heeft te maken met de verborgen vacaturemarkt; een groot deel van de vacatures wordt niet eens online geplaatst maar via via vervuld.

Ik heb een vijf stappenplan ontwikkeld waarin ik je help meer regie te pakken over je werktoekomst. Wil jij een andere functie, werken bij een andere organisatie of bedrijf, een opleiding gaan volgen, of denk je aan het opzetten van je eigen bedrijf? Wat de toekomst van jouw werk inhoudt kan alleen jij beslissen maar met behulp van mijn vijf stappen help ik je bij het krijgen van meer regie.

Kortom: Ga je van 2018 wél jouw jaar maken, dan kan ik je helpen. Schrijf je dan in voor een gratis skype sessie op www.syssla.nl. In 20 minuten geef ik je alvast minimaal twee tips die je direct helpen meer grip te krijgen op de toekomst van jouw werk.