• darkblurbg
    Je laat toch geen geld liggen

Je laat toch geen geld liggen?

Gepubliceerd op: 10-10-2016

Je hebt in november twee weken de tijd om met overheidssubsidie te werken aan de gezondheid van je bedrijf.

De overheid stelt namelijk 13 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Met een goede subsidieaanvraag kan je tot 10 duizend euro terugkrijgen. Syssla helpt met een advies op maat, het aanvragen van de subsidie en het uitvoeren van het programma om de inzetbaarheid van je medewerkers te bevorderen.

Advies op maat
Samen analyseren we waar in jouw organisatie verbetermogelijkheden liggen die subsidiabel zijn. Denk dan aan dit soort zaken: Hoe krijg je de 50+ groep pro-actief in beweging voordat je straks weer een grote reorganisatie start? Hoe houden we onze medewerkers langer en gezond aan het werk? Of: hoe vergroot ik de rol van mijn leidinggevenden in de ontwikkeling van mijn medewerkers?

Subsidie aanvraag
Syssla bereid vervolgens de subsidieaanvraag voor. De aanvraagperiode loopt van 14 t/m 25 november 2016. Neem dus snel contact op!

Programma uitvoer
Je hebt als werkgever een concreet programma nodig om voor de subsidie in aanmerking te komen. Syssla heeft zo’n programma. Hiermee vergroot je in vier stappen de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

 Awareness

In korte workshops leggen we managers en medewerkers eerst uit wat belangrijke veranderingen zijn in de wereld van werk, wat de impact is en wat dat voor mensen betekent. We zetten ze zo in de ‘aan’ stand.

2. Meten is weten

Met een test meten we voor iedere medewerker zaken als vitaliteit, werkvermogen, loopbaansucces en employability. Hiermee kan ieder voor zich vaststellen waar hij aan wil gaan werken.

3. Ervaren en doen

Op basis van de eerste twee stappen gaan managers en medewerkers in de actie. Ze kunnen kiezen uit coaching of juist verschillende workshops, zoals:

  • Ontdek je Sterke Punten
  • LinkedIN
  • Gezonde Voeding
  • Life Style
  • Je Persoonlijke Business Model
  • WorkLife Balance

 4. Stickability

In de laatste stap zorgen we op basis van een actieplan dat nieuwe inzichten worden omgezet naar blijvende verandering en een positief effect op betrokkenheid, werkprestaties en verzuim.

Meer informatie of klaar voor actie?

Bel naar 06-10967117 of mail naar info@syssla.nl

Na 15 jaar ervaring in diverse HR functies, waaronder als expert Learning & Development bij PostNL ben ik onlangs gestart als zelfstandige. Met Syssla heb ik een missie: het vergroten van duurzame inzetbaarheid van medewerkers en daarmee de wendbaarheid van organisaties.