• darkblurbg

 

Change ahead...

Toen ik bij PostNL werkte, waande ik me in een gevoel van zekerheid over werk en inkomen. Tuurlijk, er veranderde veel bij PostNL, maar toch dacht ik dat deze veranderingen niet op mij betrekking hadden. Dat als ik maar genoeg mijn best bleef doen, ik voorlopig zou kunnen blijven. Totdat ik mij verdiepte in de veranderingen op de arbeidsmarkt en me realiseerde dat deze veranderingen in sneltreinvaart op ons afkomen. Toen snapte ik dat het voor mij écht tijd was mijn mindset te veranderen: van afwachten naar regie pakken. Dat als ik nog zo lang moet doorwerken, ik vooral werk wil doen dat ik leuk vind én goed kan. Dat ik, en niet een ander, de baas ben over mijn toekomst van werk.

Door dit besef ben ik enorm gegroeid. Door me te verdiepen raakte ik niet in paniek, maar juist super gemotiveerd. Ik combineer nu twee dingen die ik leuk vind om te doen: mensen ontwikkelen én bewust maken van de veranderingen op de arbeidsmarkt. En anderen helpen om de regie over hun toekomst van werk te pakken. Juist door heel dicht bij jezelf te blijven.

Dit voelt als mijn missie!

 

Wie ben ik?

Ik heb een passie voor het ontwikkelen van mensen. Ik weet gewoon dat er unieke kwaliteiten schuilen in iedereen! Mijn kracht is om met mijn enthousiasme anderen in beweging te krijgen, hun talenten in te laten zien en in te zetten. Doordat ik aanvoel door welke ogen een ander de wereld bekijkt, kan ik mij goed inleven in anderen. Hierdoor creëer ik snel een vertrouwde setting, waarin anderen zich bij mij op hun gemak voelen. En als het nodig is kan ik ook, zonder te kwetsen, spiegelen en feedback geven.

 

Mijn achtergrond

Na mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik begonnen bij Tempo Team uitzendbureau. Daarna werkte ik bij Polar Air Cargo op Schiphol, bij TNT en PostNL in diverse HR rollen. Als Intercedente, Recruiter, HR adviseur en Learning & Development specialist. Na mijn vertrek bij PostNL heb ik SYSSLA opgericht en gewerkt op interim basis o.a. voor TNO en INRetail, de branche organisatie van retailers. Daarnaast geef ik les aan AvansPlus aan de opleiding Duurzame Inzetbaarheid. Vorig jaar heb ik een coachopleiding afgerond als 'Duurzaam Inzetbaarheids" coach.  

 

Waarom Syssla?

Ik hoor én zie het zo vaak om me heen: medewerkers die vanuit loyaliteit én baanzekerheid kiezen voor stabiliteit. Wat me hierin raakt is dat deze groep, meestal slimme, hardwerkende en actieve mensen hiermee voorbij gaat aan twee grote dingen:

  1. Hoe benut ik mijn talenten in plaats van hoe zit ik de rit uit?  
  2. Hoe zorg ik dat ik aansluit bij veranderingen in plaats van mijn ogen ervoor sluit?

En als je soms hoort praten over “ik moet iets anders”.....onthoud dat het echt onzin is dat   je al je zekerheden overboord moet zetten en je innerlijke stem moet volgen en pas gelukkig kunt zijn als je schapen gaat hoeden op de hei. Maar het is ook echt een gemiste kans als je jezelf niet toestaat om de regie te pakken over je laatste werkjaren.

Mijn visie is helder: de veranderingen in de (arbeids)markt vragen om een andere aanpak van ons werkende leven. Ze vragen om een aanpak waarin jij je talenten kent en die weet in te zetten, waardoor je waarde blijft toevoegen aan je huidige of toekomstige werkgever. En waarin jij leert denken in opties in plaats van beperkingen over jouw toekomstig werk.

Veel mensen vinden dit lastig of spannend en dat resulteert vaak in stilstand. Mijn drijfveer is deze stilstand weer in beweging te brengen. Zweverig? Nee juist super praktisch! En daar word ik blij van, anderen helpen op een concrete manier.  

 

Als je me zou kennen dan…zou je weten dat...

  • Ik gek ben op mijn jeugdheld Pipi Langkous, een powervrouw avant la lettre. Ze laat zich door niets of niemand wat vertellen en wil altijd nieuwe dingen proberen.
  • SYSSLA is een Zweeds woord dat karwei, bezig zijn met, betekent. Dat raakt aan mijn Zweedse roots en vat mooi mijn kijk op ontwikkeling samen: het is een doorlopend proces waar je altijd mee bezig bent.
  • Dat ik een doorzetter ben omdat ik vorig jaar de marathon van Parijs gelopen heb.

 

Stilstand herkenbaar?

Het gevoel dat je niet weet waar te beginnen? Of twijfel je überhaupt of je wel de moeite waard bent? Ik help je op weg.Schrijf je in voor een gratis sessie van 20 minuten. Hierin geef ik je minstens twee tips die je helpen om meer grip te krijgen op de opties die jij hebt, zodat jij je weer baas voelt over de toekomst van je werk.


SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN GRATIS SKYPE GESPREK