Anja de Groot - Deelnemer Baas over je werktoekomst 

Ik roep al jaren dat ik eigenlijk iets anders wil doen, maar toch blijf ik maar zitten waar ik zit. Veilig en vertrouwd waren mijn excuses, maar het is niet waar mijn hart ligt. Door het programma met Emma ben ik mij weer bewust geworden van mijn interesses, kwaliteiten en mijn netwerk. Mijn CV en LinkedIn zijn weer up to date, hierdoor kan ik met een zekerder gevoel de arbeidsmarkt op. De sessies met Emma heb ik als zeer waardevol ervaren. Het programma heeft mij letterlijk weer in beweging gezet en ik heb het gevoel dat ik de regie weer heb.

Karin Snoeijer (60 jaar)  - Deelnemer Baas over je werktoekomst

Ik was bezig met het vinden van een baan en zocht al te lang naar hoe ik mijzelf in de markt kon zetten. Ik had al veel informatie verzameld over mijzelf en wat ik kan betekenen op een toekomstige werkplek, maar ik stond stil omdat ik er geen duidelijke vorm aan kon geven. Na het doorlopen van ‘Baas over mijn werktoekomst” weet ik duidelijk wat ik wil en weet ik wat me te doen staat in de veranderende arbeidsmarkt. Daarnaast heb ik een opgefrist CV en LinkedIn profiel. Emma heeft mij in beweging gebracht en zag ‘de mens achter mijn woorden en gedrag”. Ze is prettig direct, heeft zich met mijn persoonlijke keuzes geconfronteerd en me tips and eye openers gegeven. Dankzij Emma heb ik in korte tijd knopen doorgehakt en flinke stappen kunnen zetten! Ik kan het programma van harte aanbevelen.  

Ed Willms (61 jaar) - Deelnemer Toekomst & Taart 

De avond van Toekomst en Taart trok mij, omdat ik niet helemaal blij was met mijn huidige baan en op deze makkelijk toegankelijke manier een kijkje wilde nemen in de keuken van de HR. Tevens bracht die keuken mij een appeltaart die in geheel Waterland geroemd wordt.
De avond was gezellig en vooral ook leerzaam voor mij. Dankzij de open discussies en de duidelijke adviezen en uitleg van Emma. Iedereen kon ruim zijn verhaal kwijt. Het was geen avond van luisteren en maar kijken wat er blijft hangen. Mijn grootste leermoment was, neem het heft zelf actief in handen en gebruik sociaal- netwerken zoals LinkedIn.
Volgens mij is voor een ieder, jong of ouder, hoogopgeleid of minder, belangrijk om fijn werk te hebben. De mogelijkheden zijn legio en de HR wereld veranderd snel. Om hier op voorbereid te zijn is de introductie die Toekomst & Taart je bied een belangrijke opstap.

Marco Visser (54 jaar) - Deelnemer Toekomst & Taart 

Op zoek naar een nieuwe baan, besefte ik mij dat ik eerst een paar zaken goed op een rijtje moet zetten alvorens te gaan solliciteren. ‘Toekomst en Taart’ leek mij een goeie steun om stappen in de goede richting te zetten. Tijdens een informele bijeenkomst, op een prachtige locatie en met inderdaad heerlijke appeltaart, gaf Emma de Kleer op een heldere wijze aan welke factoren meespelen bij de zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging. De onderwerpen waren prikkelend en zetten aan tot nadenken. Emma weet in een kort tijdsbestek om onderbouwde theorieën om te zetten in praktische tips en oefeningen. Zo werd ik me bewust dat ik eerst een duidelijker beeld moest krijgen over waar mijn krachten liggen, maar bijvoorbeeld ook dat ik mijn LinkedIn profiel moest bijwerken. De bijeenkomst is een aanrader voor iemand die van baan wil wisselen maar nog niet precies weet hoe dat aan te pakken. Inmiddels ben ik een coaching traject gestart met Emma om bovenstaande meer uit te diepen!

Jenny Smit (57 jaar) - Deelnemer Toekomst & Taart 

Begin december ben ik bij de workshop Toekomst & Taart geweest. Ik had het stukje in de krant gelezen en dat sprak me meteen aan. Ik vond de avond interessant en leerzaam. Het meeste wat is me is bijgebleven is dat ik meer kan dan ik denk, dat het niet gek is om idealen te hebben op mijn leeftijd. De volgende dag moest ik een sollicitatiebrief schrijven en daarin heb ik direct mijn sterke punten kunnen benadrukken. Ik raad anderen zeker aan om naar Toekomst en Taart te gaan. Emma is duidelijk en onderhoudend. De tijd ging veel te snel.

 

Patricia Boessen - Event Manager Broekriem


Emma heeft voor de Broekriem een workshop verzorgd over het Business Model You. Ik wilde zelf ook leren hoe ik mijzelf beter kan positioneren op de arbeidsmarkt. Met haar presentatie, haar kennis en down-to-earth benadering en haar duidelijke uitleg heeft Emma mij nieuwe inzichten gegeven in hoe ik mijn eigen  “Business Model You” verder kan uitwerken en mij hierdoor beter kan positioneren bij potentiële werkgevers. Door de speelse opzet van de workshop en de oefeningen heb ik helder inzicht gekregen in mijn toegevoegde waarde.  Ik adviseer Emma vanwege haar prettige en persoonlijke manier van benadering. Zij is betrokken, doortastend en weet ogenschijnlijk ingewikkelde stof tot voor iedereen hapklare begrijpelijke stof terug te brengen in haar training. Zij doet dit op een speelse manier met simpele laagdrempelige oefeningen. Door haar openheid krijgt zij snel contact en verbinding met de deelnemers in de groep en bereikt zij resultaat. Daarnaast is Emma een plezierig persoon om mee samen te werken en staat zij open voor feedback over haar workshops.

 

Joris Balkema - Manager Talent & Development PostNL

Emma ken ik vanuit PostNL. Ik was toen programmamanager binnen het L&D team van PostNL. Emma was toen Senior en verantwoordelijk voor de senior talent programma’s. Ik werkte graag met haar samen omdat ze een positieve, scherpe en fijne collega was. Ze nam niet zomaar alles aan, en ook richting (senior) managers stelde ze zich onafhankelijk op en durfde ze pijnpunten te benoemen. Dat maakte haar een prettige sparringpartner en heeft eraan bijgedragen dat we samen optrokken in het realiseren van verschillende innovaties binnen L&D. Emma is  straight forward zonder in te boeten op de relatie. Ze kan zodanig zaken benoemen dat er een dialoog wordt opgestart en open en transparant samengewerkt wordt om te zoeken naar oplossingen. Ze is een harde werker, niet omdat het moet, maar omdat ze hart heeft voor de zaak en echt gelooft in haar vak. Dat maakt haar intrinsiek gedreven, en dat merk je meteen. Ik zou Emma aan anderen adviseren omdat ze flexibel is in haar denken en aanpak. Ze maakt daardoor een nieuwe omgeving snel eigen en legt snel een goede basis voor samenwerken. Je voelt je snel op je gemak bij Emma waardoor ze in korte tijd echt part of the team wordt. Daarnaast is ze natuurlijk gewoon erg goed in haar vak!

 

Eline Lankhuijzen - Consultant Learning & Development TNO


Ik ken Emma als interim-collega in het team Learning & Leadership development van TNO. Ik vond het fijn om met Emma samen te werken omdat zij een echte professional is, kennis van zaken heeft en zich ook heel snel wist in  te werken. En bovenal is Emma een heel prettige collega om mee samen te werken vanwege haar vriendelijke en openhartige karakter en haar creatieve inbreng. Ze heeft oprechte aandacht voor haar gesprekspartners en brengt nieuwe inzichten mee (creatief / verfrissend) ook vanwege haar brede ervaring in het bedrijfsleven. Ik zou aan anderen adviseren om met Emma in zee te gaan als je een (tijdelijke) frisse blik op je bestaande HR-praktijk wilt hebben, als je een verandering wilt inzetten en als je denkkracht en uitvoeringskracht zoekt.

 

Berend van Berkel - Sales Director Sympa Nederland

Ik heb Emma leren kennen in mijn professionele HR omgeving. Het communiceren met Emma geeft rust en ze weet de juiste vragen te stellen wat tot inhoudelijk en goede gesprekken leid. Vanuit deze goede gesprekken zijn we tot goede oplossingen gekomen. Wat Emma uniek maakt is de combinatie van rust, vrolijkheid en haar doortastendheid. Ik adviseer je met Emma in gesprek te gaan als je weer grip wilt krijgen op je werknemers en klaar bent voor een volgende stap waarbij de werknemers betrokken zijn bij je organisatie.