• darkblurbg

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” (Pipi Langkous)

Bovenstaande quote van ‘jeugdheld’ Pipi Langkous vat SYSSLA eigenlijk perfect samen. Net als Pipi zijn we namelijk niet bang om nieuwe dingen te proberen. En net als Pipi liggen onze roots in Zweden. Dat verklaart ook meteen onze naam, want ‘syssla’ is Zweeds voor ‘een karwei, bezig zijn met’. En dat vat dan weer mooi onze kijk op sustainable employability samen, want duurzame inzetbaarheid is een doorlopend proces, waar je altijd mee bezig bent. Net als wij!

Om bij te blijven, moet je soms even afremmen. Pas als je stilstaat, ontstaat voldoende mentale rust om de kansen te zien die normaal gesproken in de periferie langs flitsen. In mijn geval startte dat stilstaan na 15 jaar HR ervaring bij diverse aansprekende organisaties. Even geen HR, even geen personele vraagstukken, even geen managers aan het bureau, even geen beleidsstukken doorspitten en even geen PowerPoint slides van commentaar voorzien. Even niets dus. Althans, dat was het idee.

Vaste, warme hand

Als ‘echte’ HR professional kon ik mijn nieuwsgierigheid naar recente ontwikkelingen binnen het vakgebied echter niet bedwingen. En dus dook ik diep in de HR-literatuur. Gaandeweg ontstond het besef dat de ‘traditionele’ benadering van human resources management niet aansluit op de jachtige actualiteit, waarin verandering de enige constante is. En dus besloot ik met dat inzicht aan de slag te gaan en – belangrijker – mijn kennis van en passie voor sustainable employability te delen. Enerzijds door bewustzijn en urgentiebesef bij organisaties, managers en medewerkers te creëren. En anderzijds door diezelfde organisaties, managers en medewerkers uit te dagen in beweging te komen. Met even vaste als warme hand. Dat is dus wat SYSSLA doet.